mandag 5. mai 2008

10 måneder - dette kan jeg nå!


Mamman og pappan synes nesten dette er skummelt. Nå nærmer Pluggen seg året! Og vi har skjønt at vi ikke har en baby lenger. Pluggen er blitt en ordentlig liten gutt nå.

Ting skjer så fort! Dette kan han nå:

Språk:
Sier vovo, mamma, pappa og neineinei ofte. "Gekkgekkgekk" og "grrr" når vi leser bildebok og han ser noe som ligner på henholdsvis fugl og tiger. Har hørt bade og tante. Svarer "eh?" når vi snakker med ham. Synger og babler hele tida.

Sosialt:
Koser masse! Stopper gjerne opp i leken og legger nesa si inntil nesa vår. Har sterk vilje og kan bli innmari sinna. Men aller mest er han kjempeblid.
Klapper i hendene, holder seg på ørene (spesielt når vi synger lille Petter edderkopp som klatret på min HATT) og rister på hodet. Vinker når vi sier hadet.


Motorikk:
Aker seg framover på rumpa, men kan åle seg litt framover på magen også. Setter seg opp dersom han ligger i senga, har fortsatt ikke skjønt at sånt går an på vanlig gulv.. Elsker å gå når vi holder ham i hendene! Hvis det er noe gøy i sikte (som ledninger, potteplanta i hjørnet eller noen han kjenner), springer han avgårde da.
Pinsettgrepet er på plass.

Sååå stor!
Alt i str 80 er for smått! (Bortsett fra Janus-bodyene, de holder såvidt enda..). Har også måttet legge bort flere plagg i str 86. 92 (str 2 år) må til når vi kjøper klær. Str 3-4 år i luer.. Str 22 i sko. Kjempebaby!

Ingen kommentarer: