søndag 18. februar 2007

Britax Baby Safe Plus


Både tøybleier, sjal og barnetøy skaffer jeg gjerne brukt. Ja, barnevogn og seng også. (Men vi er så heldige at vi får det i gave!) Det babyen trenger, er først og fremst omsorg og kjærlighet. Om et annet barn har brukt tøyet, virker det faktisk like godt enda!

Men barnestol til bilen har vi ikke tenkt å spare penger på! Der skal vi kjøpe det sikreste som finnes på markedet, og vi skal kjøpe helt nytt. Grunnen er at brukte barnestoler kan ha vært utsatt for kollisjoner/bråstopper etc som gjør dem mindre sikre. Det tar vi ikke sjansen på!

Testvinneren i Eurotest2003 var Britax Baby Safe Plus. Det var skummelt å lese hvor stor forskjell det var sikkerhetsmessig mellom stolene. Så kunne vi også lese at det var penger å spare på å kjøpe en regulerbar stol, altså en som vokste med barnet over lengre tid. Problemet var bare at disse stolene var markant mye dårligere enn de som i utgangspunktet var beregnet på en begrenset periode..

Det finnes knapt noe mer meningsløst enn å miste ett barn. Forskningen viser at over 40% av barna som dør i trafikkulykker kunne levd i beste velgående hadde de vært tilfredsstillende sikret i bilen. Da tenker jeg at det er verd den ekstra 500-lappen det koster å kjøpe ny. Så blir det heller en pent brukt lekegrind!

1 kommentar:

mamma brown sa...

Hei
Ser du liker å kjøpe brukt til den nydelige gutten din.
Vi har en nettbutikk med vintage tøy. Prøv oss. www.barnigjen.no
Vennlig hilsen
mamma Brown