søndag 11. februar 2007

Elastisk sjal... =)


Dette har vi også lyst å prøve! Et elastisk sjal er ca 5 meter langt, og man knyter det på en spesiell måte flere ganger rundt kroppen sin. Så legger man babyen til rette etterpå. Ser det ikke trygt ut å være liten baby her? =)

Jeg fikk de første tankene om at jeg ville bære ungen min i sjal under en forelesning i høst. Der lærte vi om hofteleddsdysplasi, en vanlig lidelse der barna fødes med for flate hofteskåler. De fleste oppdages heldigvis under spedbarnsundersøkelsen, men noen forblir uoppdaget. Men det fine er at slik bæring forebygger senskadene av dette! Dersom barna blir båret mye med beina i froskestilling (ut til siden), vil hoftene utvikle seg til normal form av seg selv. Derfor er senskader av hofteleddsdysplasi svært sjelden i Afrika!

Det er også nylig publisert en undersøkelse, referert bl.a i Tidsskrift for norsk legeforening, at barn som bæres og trøstes mye gråter mindre enn andre barn. Babyer trenger mye kroppskontakt, både fra mor og far. Dersom de bæres i sjal, kan man likevel gjøre husarbeid, gå tur i skogen osv. Dette er faktisk veldig gunstig for barnet, fordi det får være med i alt som skjer, samtidig som det føler seg trygt.

tettinntil.com kan du lese mer om forskjellige bæreinretninger. Det finnes nemlig mye mer enn BabyBear!

Ingen kommentarer: